PAKETERBJUDANDEN

1/2 dag vandringspaket – SKÄRALID

  • 3,9 km- kopparhattsrundan 1,5h .
  • 7,2 km liakroksrundan 2H
  • 7,7 km HJORTSPRÅNGSRUNDAN 3 h

Valfri lunch 12.00 :  150:- inkl dryck och kaffe

HELDAGSVANDRINGSPAKET- SKÄRALID

14,9 km Liagårdsrundan och hjortsprångsrundan

Baguette i egen ryggsäck, lånetermos med kaffe + lunch i restaurangen 200:- inkl dryck och kaffe

KOPPARHATTSRUNDAN: Går i Skäralidsdalen, som kantas av mäktiga rasbranter och klippor. Från trolsk dalbotten går man upp på platån. Här möter luftiga bokskogar och storslagna utsikter som Kopparhatten.

LIAKROKSRUNDAN: Går uppe på platån. Först genom högstammig bokskog och öppna partier med gamla stenmurar och torpruiner som Liakroken. Sedan längs kanten till Skäralidsdalen med imponerande vyer som Kopparhatten och Rårödspågen.

HJORTSPRÅNGSRUNDAN: Går i Skäralidsdalen till Korsskär där dalen delar sig i två. Knotiga träd och porlande vatten ger vildmarkskänsla. Fortsätter upp till raststugan   Liagården. Utmed dalkanten väntar sedan magnifika utsikter som Lierna och Hjortsprånget.

OBS BÅDA PAKETEN MÅSTE FÖRBOKAS FÖR ATT FÅ DETTA PRIS PÅ info@skaralidsrestaurang.se UPPGE: hel eller halvdags vandring.

2 dagars vandringspaket i Söderåsens nationalpark – all inclusive

Med packad lunch för ryggsäck upptäcker ni vandringslederna i Söderåsens nationalpark på egen hand eller med guide. Ser utsiktspunkter som Kopparhatten och Hjortsprånget och gör ett besök i Naturrum. Vid dukat bord på Skäralids restaurang avnjuts en 3-rättermiddag med närproducerade råvaror från Söderåsen. Önskar ni maten levererad till vandrarhemmet så ordnar vi detta. Övernattning på Skäralids Camping & Vandrarhem där en härlig frukost serveras påföljande dag.

Paketet är flexibelt och det är ni som gäst som bestämmer upplägget. Vandringspaketet inkluderar:

  • Ett lunchpaket som hämtas på Skäralids Restaurang
  • 3-rätters middag inkl. lättdryck på Skäralids Restaurang före kl. 17. (undantag juli månad)
  • Övernattning i dubbelrum på Skäralids Vandrarhem. Sänglinne/handduk samt städning är inkluderat. Incheckning från kl. 16, utcheckning senast kl. 11
  • Frukostbuffé serveras i Gula Villan
  • Karta över vandringsleder

Pris: 1850kr för två personer (2 övernattningar 2750kr)
Kontakta oss för familjepris.

Det går också bra att koppla på sin egen privata guide: nationalparksguiderna.se
Boka via: info@skaralid.com, 070-244 20 85

Turridningspaket

Skäralidsturen Pris: 950 kr/pers 

Lunchtur på 3 h till Skäralid genom Söderåsens Nationalpark. Vi rider förbi Kopparhatten där vi, om det passar, gör ett kort uppehåll för att njuta av den fantastiska utsikten. När vi kommer ner till Skäralid binder vi upp hästarna och går in till Cecilia på Skäralids Restaurang  för en god och nyttig lunch och kanske ett besök i Naturum Söderåsen. Cecilia använder närproducerat och ekologiskt i så stor utsträckning hon kan så det blir en smakupplevelse! Det här är en lugn och avkopplande tur i otroligt vacker men backig terräng så även du som inte har så stor ridvana kan följa med. Ridtid ca 2 h.

BOKNING:
Kontakt/Bokning Anna Lewijn, 0703-729201 (alt. 0435-442363)
Kontakta oss gärna via e-mail info@turridning.se